No havia fet mai una paella de pollastre així que quan la vaig haver de fer vaig preguntar la parada on compro pollastres de pagès al Mercat de Sant Antoni. Des d’aleshores, segueixo el que em va explicar i queda boníssim:
Primer, coure-sofregir el pollastre, barrejant-hi unes botifarres. Un cop cuit, el deixo a banda.
Després, faig el sofregit: oli i ceba.
A continuació, hi afegeixo l’arròs, directament sobre el sofregit, sense afegir-hi aigua. L’arròs el mesuro amb gots plens. Habitualment n’hi fico 4 i surt un arròs abundós per a cinc o sis persones. Deixo coure així uns 4 minuts.
En paral·lel he escalfat brou, fins que arriba a bullir. Vaig afegint a la paella dos gots de brou per cada got d’arròs. Fico el líquid a mida que l’arròs el va prenent: primer dos, i els següents. Els últims dos gots els faig d’aigua bullint en comptes de caldo, perquè si no trobo que l’arròs queda una mica massa fort.
L’arròs ha de coure uns 16 o 17 minuts, fins que està “al dente”, o just després, però no més, perquè a més es continuarà coent i quedaria massa fet.
I de la paella de pollastre, directe a taula!
També l’he feta de conill, amb el mateix bon resultat!
Comentaris recents