preparant la paella de pollastre

De les diferents receptes de pa que he provat aquesta recepta és la que fins ara m’ha donat millor resultat. He anat modificant una mica la recepta bàsica que el forner Xavier Barriga proposa al seu llibre ‘Pan casero y otras delicias’. Li afegeixo una mica més de llevat del que ell diu i sobretot, panses i nous, perquè m’agraden els fruits secs i els pans d’aquest tipus.

500 grams de farina, jo utilitzo de reposteria, trobo que el resultat final és millor que amb altres farines de força
10 grams de sal
300 ml d’aigua
10 grams de llevat de forner
150 grams de panses
100 grams de nous trencades en petits trossos

Començo a fer la massa en el meu robot Bosch Masterchef. Per aquest ordre hi introdueixo la farina, la sal, el llevat, l’aigua introduïda a poc a poc, les panses i les nous.

Trec la massa del robot i l’acabo de treballar a mà, fins que queda a punt.

La deixo reposar en un drap humit primer mitja hora. Després l’introdueixo en un motlle com de plumcake on reposa 60 minuts més, aproximadament. En tot cas, fins a doblar la mida de la massa inicial.

Escalfo el forn a 250 i un cop calent el baixo a 200. Introdueixo la massa. Al cap d’un quart d’hora abaixo el forn fins a 180, per evitar que el pa quedi massa torrat per sota. Quan l’exterior queda daurat, el trec del forn.

El deixo reposar una estona i ja està llest per a menjar! És bo sol i una delícia amb mantega i melmelada!

preparant la paella de pollastre