Amb els consells de la sogra i d’una peixetera veterana de la Boqueria a casa hem feta caldo de peix:

RECEPTA DE BROU DE PEIX

3 litres d’aigua
Mig quilo de Peix de roca
Les restes d’un lluç
Una mica d’oli
Sal a gust personal
Pebre vermell no picant
Dos tomàquets
Una ceba
Una fulla de llaurer

Posar l’aigua al foc
Mentrestant, fer un sofregit amb el tomàquet i la ceba tomàquet i ceba
Quan l’aigua bulli, afegir-hi el sofregit i tots els ingredients restants.
El brou de peix ha de bullir una hora (i no tres, com el de carn).
Al final s’ha de colar, sobretot per evitar que quedin espines i restes incòmodes de peix. Però un cop fet això, s’hi afegeixen les restes comestibles de peix que s’hagin separat innecessàriament.

Després es pren el caldo tal qual o havent-hi bullit pasta o arròs.

Cal afegir que les meves mestres de caldo de peix són grans mestres. La peixetera és una peixetera jubilada de la Boqueria, que aquell dia feia un extra: “Només vinc a la parada els tres dissabtes anteriors a Nadal, per ajudar el fill”. I de la sogra, que n’hem de dir! Cuina de tradició centenària de la Garrotxa!