Amb diferència, aquesta és la recepta de pa que m’ha quedat millor. És pa de motlle i a mi m’agrada afegir-hi panses i nous, tot i que això és per a donar-me un plaer personal, perquè m’agrada tota la pastisseria de panses, poc habitual al nostre país però molt al centre d’Europa.
INGREDIENTS
250 cc. de llet sencera
50 cc. d’aigua
2 cullerades de mantega
375 gr. de farina de pastisseria
2 cullerades de sucre
¾ de cullaradeta de sal
25 grams de llevat de pa
220 grams de panses
120 grams de nous
S’aparta mig got de llet. Es barreja la resta de la llet amb l’aigua i progressivament s’hi van afegint les dues cullerades de mantega, les dues de sucre i la cullerada de sal, fins que tot quedi ben barrejat.
S’escalfa el mig got de llet que hem apartat i s’hi barreja el llevat de forner. Un cop barrejat s’afegeix a la massa.
S’hi afegeix la farina.
S’arrebossen les panses amb farina i es tiren a la massa.
Es trenquen una mica les nous i s’incorporen a la massa.
Amassar tot amb el robot de cuina fins que quedi una massa compacte. Acabar d’amassar a mà i afegir-hi la farina necessària fins que l’equilibri humitat / farina sigui el característic de la massa de pa, és a dir, que no s’enganxi als dits.
Deixar reposar la massa en un pot tapada per un drap fins que dobli la mida (una hora aprox.).
Tornar a amassar la massa i introduir-la en un motlle de silicona.
Deixar reposar la massa de nou fins que dobli la mida (3/4 d’hora aprox).
Introduir 30 minuts al forn calent. Mantenir la temperatura a 220 C, baixant-la una mica al final per evitar que la base es cremi.
Quan el pa agafi el seu color marró característic voldrà dir que ja està cuit.
La molla d’aquest pa és extraordinària, que aprofiti!
Comentaris recents