Aquesta és d’aquelles receptes que feia temps que anava buscant, perquè sovint quan entro en un forn la vista se me’n va cap als senzills però deliciosos panets de Viena. Avui he provat aquesta i m’han quedat molt bé! Hi he afegit panses, per donar-li un toc dolç sense afegir-hi sucre. Aquí teniu la recepta:

1 quilo de farina de força
40 grams de llevat fresc de pa
25 grams de sal
200 ml d’aigua tèbia
600 ml d’aigua freda
200 grams de panses

Primer he fet una massa amb 300 grams de farina i el llevat dissolt a l’aigua tèbia. Quan ha quedat en el punt adequat de les masses de pa l’he deixat reposar una hora.

Després he barrejat la resta d’ingredients. M’ha quedat una massa poc estable.

He barrejat les dues masses i les he amassat fins que ha quedat la típica massa de fer pa. L’he deixat reposar tota la nit.

Al matí la massa havia triplicat la mida. He format boles de massa de mida de panet de Viena. Les he deixat reposar entre mitja hora i una hora. Les he pintat amb ou batut barrejat amb una mica d’aigua i les he anat enfornant. A foc fort primer i a 120 graus després.

El resultat ha estat deliciós! Una recepta fàcil i efectiva, d’una pasta de pa salat, sense sucre, que entra molt bé. Sense panses haurien quedat riquíssims panets de Viena estàndard. Per anar repetint!