PASTA BASE DE LA COCA DE RECAPTE

1/2 quilo de farina
3 ous
Una tassa de cafè d’oli verge
Sal
Una mica de llevat de forner (també se’n pot fer sense)
Una tassa de llet

Deixar reposar la massa 4 o 5 hores, embolicada en un drap.

 

ELABORACIÓ

1) Per fer les coques, l’escalivada es pot tenir feta el dia abans:

S’escaliven els pebrots i les albergínies. A la llauna al forn, untant-los amb una mica d’oli i perquè no es cremin posar una mica d’aigua a la plata.

Quan ho tindrem escalivat ho pelarem tot ben net i ho posarem en un bol o taperware i ho amanirem amb oli.

2) Untem oli en una plata de forn.

Agafem la pasta, que ja tenim reposada, i l’estirarem fins que quedi ben fina. La deixarem a la mida de la plata de forn, que ha de ser untada d’oli.

Posarem la pasta a la plata, l’escalivada damunt de la pasta, en tires fines alternant els pebrots i les albergínies, l’un al costat de l’altre, que quedi ben farcida.

Traurem el cap i les tripes de l’arengada i una mica d’escata, amb l’ajuda d’un paper, trossejarem cada una en tres trossos i les posarem repartides sobre l’escalivada.

Ho amanirem tot amb oli verge d’oliva i ja ho podem posar al forn, que tindrem a 200 o 250 graus, fins que la pasta estigui cuita.

Abans de treure-la del forn la pujarem una mica a dalt perquè es gratini una mica l’arengada, però vigilant que l’escalivada no es cremi.