Proporció per a 80 canelons:
> 3/4 de quilo de llonza de porc tallada “a tajos”
> Mig quilo de vedella tallada igual
> Dues petxugues de pollastre tallada igual
Posar a rostir amb oli, una ceba, una tomata, una cabeça d’alls i una mica de sal.
Que quedi ben ros, com aquell que fa rostit.
Quan és ben rostit hi tires una mica de conyac i ho deixes coure una mica més.
Quan la carn és cuita la treus, la talles ben petita i la passes per una picadora, que quedi ben fina.
LLAVORS
Faig un sofregit de ceba i tomata natural o de pot.
Quan aquest sofregit és fet hi afegeixo la carn ben picada. Anar-ho remenant, anar-ho remenant.
Quan està tot ben remenat, afegeixo dos ous ben deixetats, deixetats i ho barrejo amb aquesta pasta, que allevorans queda molt amorosa.
Quan és altra vegada ben remenat, faig una mica de forat al mig i hi poso una mica de mantega (200 grams) una mica de farina i una mica de llet (no ho mesuro pas) i ho vas remenant així, així, ho vas remenant i queda com una petita beixamel. Que quedi ben barrejat i ja ets a punt d’emplenar els canelons.
El suc del rostit el faig servir per untar la plata on van els canelons. Ben untada.
Fes-los així i veuràs que estan bons!
COM FER LA BEIXAMEL?
Primer poso mantega en un cassó (200 grams) que es fongui.
Hi tires 2 cullerades ben soperes de farina. Vas remenant, que aquella farina quedi una mica cuita.
I hi tiro 1 L de llet calenta.
I una mica de sal.
Vas remenant, vas remenant i es va espessint.


Comentaris recents