Proporció per a 80 canelons:

> 3/4 de quilo de llonza de porc tallada “a tajos”
> Mig quilo de vedella tallada igual
> Dues petxugues de pollastre tallada igual

Posar a rostir amb oli, una ceba, una tomata, una cabeça d’alls i una mica de sal.

Que quedi ben ros, com aquell que fa rostit.

Quan és ben rostit hi tires una mica de conyac i ho deixes coure una mica més.

Quan la carn és cuita la treus, la talles ben petita i la passes per una picadora, que quedi ben fina.

LLAVORS

Faig un sofregit de ceba i tomata natural o de pot.

Quan aquest sofregit és fet hi afegeixo la carn ben picada. Anar-ho remenant, anar-ho remenant.

Quan està tot ben remenat, afegeixo dos ous ben deixetats, deixetats i ho barrejo amb aquesta pasta, que allevorans queda molt amorosa.

Quan és altra vegada ben remenat, faig una mica de forat al mig i hi poso una mica de mantega (200 grams) una mica de farina i una mica de llet (no ho mesuro pas) i ho vas remenant així, així, ho vas remenant i queda com una petita beixamel. Que quedi ben barrejat i ja ets a punt d’emplenar els canelons.

El suc del rostit el faig servir per untar la plata on van els canelons. Ben untada.

Fes-los així i veuràs que estan bons!

 

COM FER LA BEIXAMEL?

Primer poso mantega en un cassó (200 grams) que es fongui. 

Hi tires 2 cullerades ben soperes de farina. Vas remenant, que aquella farina quedi una mica cuita.

I hi tiro 1 L de llet calenta.

I una mica de sal.

Vas remenant, vas remenant i es va espessint.