500 gr. Farina de força
100 gr. sucre
150 gr. aigua
100 gr. ous
25 gr. llevat
10 gr. sal
125 gr. mantega
125 gr. massa fermentada
Ratlladura de limona
25 gr. d’aigua d’Azahar (taronger)

o per a un quilo:

1000 gr de farina de força
200 gr de sucre
300 gr d’aigua
200 gr d’ous
50  gr de llevat
20 gr de sal
250 gr de mantega
250 gr de massa mare

Incorporar Farina + sucre + aigua + ous i amssar 5 minuts
Afegir-hi el llevat i amassar 8 minuts, a segona velocitat
Afegir-hi la sal, mantega i massa mare i amassar 8 minuts, a seegona velocitat

Deixar reposar 30 minuts

Dividir la massa segons format desitjat (tortell, brioxos, coca) i deixar reposar 30 minuts més

Formar les peces i deixar reposar fins que dobli el seu volum inicial

Pintar les peces amb ou (i sal) i coure a 230 graus C. Compte que les peces no es cremin per sota.