INGREDIENTS

300gr.farina de força

10 gr.llevat fresc

60gr.sucre

llavors d’anís

ratlladura de la pell de mitja

llimona.

150ml de llet tèbia

1ou gran

30gr.de llard

30ml de licor d´anís per la massa 

75ml de licor d´anís

75ml d´aigua

Elaboració del plat:

En un bol gran posar la farina tamissada, el polsim de sal, les llavors d’anís i el sucre.

Posar en la llet tèbia el llevat i barrejar. Afegir el licor d’anís (30 ml) i  l’ou batut, barrejar bé.

Afegir els líquids a la farina i barrejar bé amb una cullera de fusta o les mans.

Ara hem d’anar posant el llard de mica en mica i amassar-ho tot bé fins que la masa estigui ben llisa i elàstica.

Posar en un bol untat amb oli i tapar-ho amb un drap.

Deixar aprox. 1,5-2h, o fins que dobli el volum.

 

Fer petites boletes i posar-les en una làmina de silicona untada amb oli, tapar-les de nou amb un drap i deixar-les fins que tornin a doblar el volum.

En un polveritzador posar els 75 ml d’anís restant i els 75 ml d’aigua.

Fregir les boletes fent amb els dits un forat al mig en oli abundant. Posar-ne poquetes cada vegada per tal que no baixi la temperatura de l’oli.

Posar en paper absorbent de cuina.

Es polveritzen per les dues cares amb l’aigua i l’anís i es passen per un plat amb sucre.

Origen de la recepta: https://passarecepta.blogspot.com/2016/12/bunyols-de-l-emporda.html