
Ingredients:
Mitja Quantitat:
500 grams de farina
150 grams de patata bullida
150 grams de sucre
150 grams d’ou
110 grams d’oli d’oliva
5 grams de sal
22 grams de llevat de pa
20 grams de matafaluga
Ratlladura de llimona o de taronja
Aigua de flor de taronger
Pintat amb anís
Quantitat Sencera:
1.000 g de harina de fuerza
300 g de patata hervida
300 g de azúcar
300 g de huevo
220 g de aceite de oliva
10 g de sal
45 g de levadura de panadero
Opcional: ralladura de limón o ralladura de naranja.
La clau és el retorn a la recepta tradicional feta amb oli d’oliva en lloc de mantega (com es faria a França) i amb aromes com l’anís en lloc de la vainilla.
Preparació: Barregem tots els ingredients i un cop integrats, pleguem la massa i la deixem reposar 10 minuts, pintant la seva superfície d’oli perquè no s’assequi ni formi crostra.
Passats 10 minuts, estirem la massa i tornem a plegarla sobre sí mateixa, la deixem reposar uns altres 10 minuts.
I repetim l’operació una tercera vegada.
Deixem fermentar la massa un mínim de dues o tres hores fins que dobli el volum.
jLi donem forma de bola i tornem a deixar fermentar la massa una altra vegada.
Quan dobli el volum, la pintem amb un ou batut, fem un tall en forma de creu a la part superior i la coem al forn a 170ºC – 180 ºC durant al menys 15 minuts.
Si volem es pot coronar amb un ou cuit abans d’introduir-la al forn.
Vídeo: https://www.instagram.com/reel/C5F5oRPsgk4/?igsh=MW5xY2hqZm0xNXZlYQ%3D%3D

Comentaris recents