guillemcarbonell@hotmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Google
  • RSS
  • English
  • Español
  • Català
info.guillemcarbonell.cat
  • MKT Digital
    • Marketing Digital
    • Video Marketing
    • Inbound Marketing
  • Media
    • Vides de periodistes
    • ‘Media Economics’
    • Mèdias
  • Amanida d’estiu de llenties de la Mari Carmen
  • Blog
Select Page

Mona de Pasqua tradicional amb patara

by Guillem Carbonell | març 30, 2024 | Sense categoria | 0 comments

Ingredients:

Mitja Quantitat:

500 grams de farina
150 grams de patata bullida
150 grams de sucre
150 grams d’ou
110 grams d’oli d’oliva
5 grams de sal
22 grams de llevat de pa
20 grams de matafaluga
Ratlladura de llimona o de taronja
Aigua de flor de taronger
Pintat amb anís

Quantitat Sencera:

1.000 g de harina de fuerza
300 g de patata hervida
300 g de azúcar
300 g de huevo
220 g de aceite de oliva
10 g de sal
45 g de levadura de panadero
Opcional: ralladura de limón o ralladura de naranja.

La clau és el retorn a la recepta tradicional feta amb oli d’oliva en lloc de mantega (com es faria a França) i amb aromes com l’anís en lloc de la vainilla.

Preparació: Barregem tots els ingredients i un cop integrats, pleguem la massa i la deixem reposar 10 minuts, pintant la seva superfície d’oli perquè no s’assequi ni formi crostra.

Passats 10 minuts, estirem la massa i tornem a plegarla sobre sí mateixa, la deixem reposar uns altres 10 minuts.

I repetim l’operació una tercera vegada.

Deixem fermentar la massa un mínim de dues o tres hores fins que dobli el volum.

jLi donem forma de bola i tornem a deixar fermentar la massa una altra vegada.

Quan dobli el volum, la pintem amb un ou batut, fem un tall en forma de creu a la part superior i la coem al forn a 170ºC – 180 ºC durant al menys 15 minuts.

Si volem es pot coronar amb un ou cuit abans d’introduir-la al forn.

 

Vídeo: https://www.instagram.com/reel/C5F5oRPsgk4/?igsh=MW5xY2hqZm0xNXZlYQ%3D%3D

 

 

mocador

oli

ou

talls

ferment

com ha de quedar

fillol

al gust

plumalls

Submit a Comment Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades recents

  • Bunyols de l’Empordà Gremi Pa
  • Amanida freda de llenties de la Mari Carmen
  • Pa de Mafra (Portugal)
  • Arròs de verdures
  • Coliflor gratinada de l’àvia Remei

Comentaris recents

    Temes

    Meta

    • Entra
    • Sindicació de les entrades
    • Sindicació dels comentaris
    • WordPress.org (en anglès)
    • Enllaços
    • Madalenes d’oli de girasol
    • Facebook
    • Twitter
    • Google
    • RSS

    Designed by Elegant Themes | Powered by WordPress