Una variació de l’arròs dels diumenges de Besalú, amb cuixetes de pollastre i pota (calamar).

Ingredients

  • Mig quilo d’arròs
  • Coixetes de pollastre
  • Pota (o Calamar)
  • Un got de vi blanc
  • Ceba ratllada molt primeta (amb ratllador)
  • Un plat soper de tomàquet triturat, prèviament escaldat i pelat
  • Escarxofa
  • Pebrot vermell
  • Pebrot verd
  • Sal
  • 1 L o 2L de brou de pollastre

Com fer-ho?

  • Salem les cuixetes de pollastre
  • Amb un xic d’oli, rostir les cuixetes de pollastre
  • Afegir-hi la pota (calamar)
  • Que es rosteixi
  • Afegir dues cebes ratllades a puré amb la ratlladora metàl·lica
  • Afegir el got de vi blanc
  • Aquestes cebes han de quedar quasi negres: “La ceba s’ha de vigilar molt, Guillem, i anar-la remenant, que no es cremi. No la pots deixar, la ceba, Guillem, anar-la remenant a poc a poc. Que quedi quasi negra, quasi cremada però sense que es cremi. Per això ha de ser amb foc tan lent, perquè si no la cremaries.
  • Quan la ceba s’ha ennegrit hi afegim:
  • La tomata natural triturada, opcional
  • Dues dents d’all esmicolats
  • Pebrot vermell i verd, uns trossets
  • L’escarxofa
  • Aigua, una mica
  • Afegir-hi l’arròs
  • Sense més aigua durant uns minuts
  • Afegir-hi un litre de caldo bullint i deixar coure durant uns 17 minuts.