Una variació de l’arròs dels diumenges de Besalú, amb cuixetes de pollastre i pota (calamar).
Ingredients
- Mig quilo d’arròs
- Coixetes de pollastre
- Pota (o Calamar)
- Un got de vi blanc
- Ceba ratllada molt primeta (amb ratllador)
- Un plat soper de tomàquet triturat, prèviament escaldat i pelat
- Escarxofa
- Pebrot vermell
- Pebrot verd
- Sal
- 1 L o 2L de brou de pollastre
Com fer-ho?
- Salem les cuixetes de pollastre
- Amb un xic d’oli, rostir les cuixetes de pollastre
- Afegir-hi la pota (calamar)
- Que es rosteixi
- Afegir dues cebes ratllades a puré amb la ratlladora metàl·lica
- Afegir el got de vi blanc
- Aquestes cebes han de quedar quasi negres: “La ceba s’ha de vigilar molt, Guillem, i anar-la remenant, que no es cremi. No la pots deixar, la ceba, Guillem, anar-la remenant a poc a poc. Que quedi quasi negra, quasi cremada però sense que es cremi. Per això ha de ser amb foc tan lent, perquè si no la cremaries.
- Quan la ceba s’ha ennegrit hi afegim:
- La tomata natural triturada, opcional
- Dues dents d’all esmicolats
- Pebrot vermell i verd, uns trossets
- L’escarxofa
- Aigua, una mica
- Afegir-hi l’arròs
- Sense més aigua durant uns minuts
- Afegir-hi un litre de caldo bullint i deixar coure durant uns 17 minuts.

Comentaris recents