• Mig quilo de coll de xai (també es pot fer amb jarret de vedella, pollastre o amb costelló (costella) de porc).
  • Ceba tallada
  • Pebrot vermell
  • Pebrot verd
  • Un got de vi negre
  • Tomàquet escaldat i sense pell, triturat
  • all
  • Sal i Pebre
  • Patata Monalissa, que és més fàcil de coure.
  • pèsols
  • Una pastilla d’Starlux diluïda en mig got d’aigua calenta perquè no s’aterrossi
  • Picada d’all i julibert
  • Aigua

Rossejar el coll de xai amb oli

Afegir-hi una mica de sal i dues fulles de llorer seques

Llençar-hi una mica d’aigua perquè es vagi coent

Quan el xai està rossejat, incorporar-hi la ceba fins que quedi ben rossa, costa, a foc lent, que no es cremi.

També s’hi pot incorporar pebrot vermell i verd

Quan tot plegat estigui rostit, tirar-hi una mica d’aigua i remenar.

Llençar-hi el got de vi i fer que l’alcohol s’evapori

Afegir-hi la la tomata triturada i una mica d’aigua

Rectificar la sal

Llençar-hi una mica de pebre

Llençar-hi els alls tallats

Incorporar-hi les patates i deixar coure

Anar-hi afegint aigua

Afegir-hi la picada d’all i julibert (i si vols ametlla, aquí l’àvia Remei no n’ha posat)

Quan s’ha begut aquella aigua, torna-li a tirar una mica més.

En total s’hi llencen tres gots d’aigua. No gaire més perquè la patata no agafa gaire aigua, és diferent de la pasta que va agafant aigua.

  • Alternativament es pot coure el coll de vedella al forn. Preparar el sofregit amb ceba, all, tomàquet… Afegir-hi la carn. Afegir-hi aigua. Una o dues pastilles d’Starlux. Afegir-hi les patates. I al forn.