- Mig quilo de coll de xai (també es pot fer amb jarret de vedella, pollastre o amb costelló (costella) de porc).
- Ceba tallada
- Pebrot vermell
- Pebrot verd
- Un got de vi negre
- Tomàquet escaldat i sense pell, triturat
- all
- Sal i Pebre
- Patata Monalissa, que és més fàcil de coure.
- pèsols
- Una pastilla d’Starlux diluïda en mig got d’aigua calenta perquè no s’aterrossi
- Picada d’all i julibert
- Aigua
Rossejar el coll de xai amb oli
Afegir-hi una mica de sal i dues fulles de llorer seques
Llençar-hi una mica d’aigua perquè es vagi coent
Quan el xai està rossejat, incorporar-hi la ceba fins que quedi ben rossa, costa, a foc lent, que no es cremi.
També s’hi pot incorporar pebrot vermell i verd
Quan tot plegat estigui rostit, tirar-hi una mica d’aigua i remenar.
Llençar-hi el got de vi i fer que l’alcohol s’evapori
Afegir-hi la la tomata triturada i una mica d’aigua
Rectificar la sal
Llençar-hi una mica de pebre
Llençar-hi els alls tallats
Incorporar-hi les patates i deixar coure
Anar-hi afegint aigua
Afegir-hi la picada d’all i julibert (i si vols ametlla, aquí l’àvia Remei no n’ha posat)
Quan s’ha begut aquella aigua, torna-li a tirar una mica més.
En total s’hi llencen tres gots d’aigua. No gaire més perquè la patata no agafa gaire aigua, és diferent de la pasta que va agafant aigua.
- Alternativament es pot coure el coll de vedella al forn. Preparar el sofregit amb ceba, all, tomàquet… Afegir-hi la carn. Afegir-hi aigua. Una o dues pastilles d’Starlux. Afegir-hi les patates. I al forn.
Comentaris recents