INGREDIENTS

  • Un quilo de faves i pèsols barrejats a gust
  • Costella de porc tallada petita
  • Cansalada, pot ser curada o no curada
  • Una ceba tallada a la juliana
  • Un grapat de menta
  • Un parell d’alls tendres tallats (si són tendres millor)
  • Botifarra de sang a talls
  • Una mica d’aiguardent (un vas d’anís)
  • Una mica de vi negre (un vas de vi negre)
  • Una mica de sal

 COM ES FA?

  1.  Posar oli en una olla. Les faves sempre es fan en  una olla (no a la cassola).
  2.  Rossejar la costella de porc, ha de quedar ben rossa.
  3.  Un cop rossejat el costelló, tirar-hi una mica de cansalada tallada petita, a tires, i també rossejar-la.
  4.  Llençar-hi la ceba i que vagi aputxant.
  5.  Quan la ceba sigui ben aputxada hi tires una grapat de menta
  6.  Afegir-hi els alls tendres 
  7.  L’últim que s’hi afegeix és la botifarra de sang. Si la llences abans es defaria.
  8.  Afegir-hi l’aiguardent (anís).
  9.  Afegir-hi el vi negre.
  10. Quan s’hagi evaporat l’alcohol ja es poden tirar les faves.
  11. Afegir una mica de sal
  12. Deixar coure ben bé una hora. Hi ha vegades que amb tres quarts ja són cuites. Sense aigua. A foc una mica potent al principi però després a foc més suau. Anar removent sempre fent que les de sota vagint a dalt. Ja se giren elles mateixes. Només afegir-hi una mida d’aigua si queden massa seques, sense suc, i es poguessin cremar.
  13.  L’àvia Remei gira la tapa de l’olla, tapa l’olla i hi posa aigua perquè s’escalfi. Així si després les faves són massa seques i no tenen suc i hi ha d’afegir una mica d’aigua a l’olla perquè no es cremin ja la té calenta.