INGREDIENTS
- Un quilo de faves i pèsols barrejats a gust
- Costella de porc tallada petita
- Cansalada, pot ser curada o no curada
- Una ceba tallada a la juliana
- Un grapat de menta
- Un parell d’alls tendres tallats (si són tendres millor)
- Botifarra de sang a talls
- Una mica d’aiguardent (un vas d’anís)
- Una mica de vi negre (un vas de vi negre)
- Una mica de sal
COM ES FA?
- Posar oli en una olla. Les faves sempre es fan en una olla (no a la cassola).
- Rossejar la costella de porc, ha de quedar ben rossa.
- Un cop rossejat el costelló, tirar-hi una mica de cansalada tallada petita, a tires, i també rossejar-la.
- Llençar-hi la ceba i que vagi aputxant.
- Quan la ceba sigui ben aputxada hi tires una grapat de menta
- Afegir-hi els alls tendres
- L’últim que s’hi afegeix és la botifarra de sang. Si la llences abans es defaria.
- Afegir-hi l’aiguardent (anís).
- Afegir-hi el vi negre.
- Quan s’hagi evaporat l’alcohol ja es poden tirar les faves.
- Afegir una mica de sal
- Deixar coure ben bé una hora. Hi ha vegades que amb tres quarts ja són cuites. Sense aigua. A foc una mica potent al principi però després a foc més suau. Anar removent sempre fent que les de sota vagint a dalt. Ja se giren elles mateixes. Només afegir-hi una mida d’aigua si queden massa seques, sense suc, i es poguessin cremar.
- L’àvia Remei gira la tapa de l’olla, tapa l’olla i hi posa aigua perquè s’escalfi. Així si després les faves són massa seques i no tenen suc i hi ha d’afegir una mica d’aigua a l’olla perquè no es cremin ja la té calenta.
Comentaris recents