
INGREDIENTS
2 Kg de figues
1 Kg de sucre
1 beina de vainilla
El suc d’una llimona
> Escapceu la cua de les figues i els trossos de pell tacats de 2 quilos de figues
> Talleu-les per la meitat i cada meitat a trossos petits
> Poseu-les a macerar amb 200 grams de sucre i deixeu-les macerant dues hores o d’un dia per l’altre
> Poseu-les al foc i coeu-les uns 15-20 minuts, tapades, a foc baix, fins que les figues siguin toves
> Afegiu-hi 800 grams de sucre i una beina de vainilla oberta al llarg
> Remeneu-ho perquè el sucre quedi ben desfet i feu-ho coure 10 minuts
> Tireu-hi el suc d’una llimona i acabeu de coure uns 5 minuts més fins a aconseguir el punt, remenant perquè no s’enganxi
> Si les figues són molt madures es desfan en coure-les, només cal tallar-les per la meitat
Comentaris recents