La de prunes va ser la primera confitura que vaig provar de fer després dels cursos amb Georgina Regàs a Torrent (Alt Empordà) aprofitant la fruita (les fantàstiques prunes grogues, vermelles i també de les de mida petita) de l’hort del meu sogre Josep a Besalú. I a casa és la confitura preferida!

  • 1 quilo de prunes sense pinyol
  • 1/2 quilo de sucre
  • Rentar les prunes
  • Tallar les prunes per la meitat sense pelar-les
  • Treure’n el pinyol
  • Posar-les en una cassola
  • Tirar el sucre per sobre de les prunes i deixar-les macerar durant un mínim de 3h o fins l’endemà, fins que deixin anar el suc
  • Posar-ho tot en una cassola al foc i fer-ho coure, tapada, a foc baix, uns 10 minuts a partir que comenci a bullir. Cal anar remenant sovint
  • Treure les prunes amb l’espàtula i passar-les pel passapuré o per un túrmix. No ha de quedar puré sinó una mica grumullós
  • Deixar coure el suc i, quan espesseix, tirar-hi les prunes triturades
  • Deixar coure 10 minuts més fins a aconseguir el punt. No deixar de remenar perquè no s’enganxi
  • Apagar el foc, omplir els pots i tombar-los per provocar el buit.