ssis Ingredients:
250 grams de farina de mitja força
125 ml d’aigua freda
250 grams de mantega freda
5 grams de sal
Procés:
PAS 1
Posar la mantega entre dues làmines de paper vegetal i donar-li cops per aixafar-la.
Treballar-la amb el corró fins que quedi amb un gruix d’1cm, aproximadament i amb forma quadrada.
Un cop fet això, reservar la mantega a la nevera.
PAS 2
Posar la farina i la sal en un bol gran i fer-hi un forat al mig perquè quedi amb forma de volcà.
Al centre, abocar-hi 85 ml d’aigua.
Barrejar-ho bé i treballar-ho amb els dits.
Anar afegint la resta d’aigua de manera progressiva, a poc a poc i sense deixar de treballar la massa, fins que quedi una bola i no s’enganxi als dits.
Si cal, afegir una mica d’aigua per aconsegiuir la consistència adequada.
Embolicar la bola de massa amb paper de film i posar-la a la nevera fins que es refredi.
Quan la massa s’hagi refredat, treure-la de la nevera i estirar-la donant forma de quadrat.
PAS 3
Treure la mantega de la nevera i estirar-la una mica.
Retirar el paper vegetal i posar el quadrat de mantega sobre el quadrat de massa de manera intercalada, que quedi com un rombre sobre la massa.
Plegar la massa per sobre de la mantega i prémer-la bé per segellar-la.
Estirar la massa amb el corró, des del centre cap als extrems, fins que sigui tres vegades més llarga que ampla. Procurar que quedi rectangular.
PAS 4
Plegar la massa en tres parts, portant els extrems cap al centre.
Embolicar la massa amb film i ficar-la mitja hora a la nevera.
PAS 5
Estirar la massa de nou amb el corró, des del centre cap als extrems, girant la massa 90 graus.
Aquest procés i plegar la massa en tres parts, portant els extrems cap al centre, repetir-ho sis vegades!
Si cal s’hi pot llençar una mica de farina perquè la massa no s’enganxi.
PAS 6
Després de la sisena volta, refredar la massa i ja estarà a punt per fer-la servir.
Comentaris recents