Fer creps és molt fàcil i agraït, però en canvi gairebé no em fem mai! Val la pena i és un bon hàppening familiar o de trobada d’amics per a un dissabte al vespre o per a un brunch de diumenge matí. Simplement cal:

250 grams de farina, si pot ser de reposteria
3 ous
500 ml de llet
50 grams de mantega fossa
Un pessic de sal

Primer batem els ous
Hi afegim la farina i el pessic de sal
Hi afegim la llet i la mantega

Tot ben mesclat i ja està. L’únic que hem de vigilar és que no es formin grumolls. Si se’n formen haurem de passar la pasta que en resulti per passapurès, però si anem amb cura no caldrà.

El que segueix és fàcil: a la paella, untada inicialment de mantega per assegurar que la pasta no s’hi enganxa.

I un cop fetes les creps, decorar-les al gust de cadascú: dolces (Nutela, confitura…) o salades (formatge emmental, pernil…!)

A casa han queda més bones del que ens esperàvem, venen ganes de repetir i dónen el bon rotllo dels esmorzars de pancakes americans! Hi ha receptes més elaborades (amb canyella, llimona, etc) però aquesta, la més bàsica, és la que més m’agrada.