
500 gr de farina (he posat 450 T45 i 50 T50)
300 gr d’ous (uns 6 ous)
20 gr de llevat
10 gr de sal
60 gr sucre
220 gr de mantega tova
Barrejar 3 minuts a primera velocitat la farina, els ous, la sal, el llevat i el sucre.
Gratar amb l’espàtula els contorns interiorsd del recipient perquè no quedi farina enganxada.
Barrejar 6 minuts més tota la massa a velocitat mitjana.
Barrejar la massa 5 minuts més (primer lent i anar accelerant fins a ràpid i anar-hi incorporant la mantega en trossets.
Fer una bola, embolicar-la en plàstic i que reposi 1h a temperatura ambient.
Desgasar i tornar a formar una bola. Embolicar-la amb film i deixar-la reposar dues hores a la nevera.
Treure la massa de la nevera i deixar-la reposar 15 minuts a temperatura ambient i tornar a desgasar.
Tornar a formar però aquesta vegada ja amb forma de briox parisí o de Narbonne (4 boles dins d’un motlle de Plumcake).
Pintar amb ou i tallar la punta de les boles amb estissores.
Que reposi 2 hores i tornar a pintar-lo amb ou.
Enfornar 30 minuts. Primer a 180 i baixar-ho a 160.



Comentaris recents