Mari Carmen

1 rovell d’ou
Uns 200 ml d’oli de girasol (perquè així queda més suau. O si no, barreja d’oliva i de girasol) Quantitat a vista
Unes gotes de suc de llimona (Mari Carmen) o alternativament vinagre no gaire fosc
Sal

Com ho hem fet?
Col·locar-ho tot al fons del tàper del minipimer
Minipimer tocant fons i a fons, quiet
I quan es va formant la maionesa, aixecar minipimer i moure el minipimer amb moviments de canell.
Es conserva una setmana a la nevera! Amb cura

 

“¿Has visto qué rápido? Si es que no cuesta nada. Y es mucho más buena, hecha en casa.  Y además, ¡que la haces cuando te da la gana!”
_____________

Ruscalleda:

 Un rovell d’ou
200 ml d’oli d’oliva
10 ml de suc de llimona (aprox. mitja llimona)
Sal

Amb batedora elèctrica:

Poseu-hi un ou sencer
Afegiu-hi el suc de llimona, la sal i l’oli
Introduïu el braç de la batedora fins al fons i, sense aixecar-la, tritureu fins que la barreja emulsioni i quedi lligada
Conserveu la maionesa en fred!

Amb batedor de varetes o amb una mà de morter

 Poseu el rovell d’ou, un pessic de sal i unes gotes de llimona i treballeu la mescla
Aneu afegint-hi l’oli des d’un setrill, a rajolí fi i sense parar de remenar amb el batedor de varetes o amb la mà de morter fins esgotar l’oli
S’aconsegueix una salsa lligada fina, brillant i seductora!